Snart så, snart så…

Självklart har vi inte hunnit planera, skriva eller förbereda det vi hade tänkt att vi skulle hinna. För mycket jobb och skola samt kanske, lite dålig planering. Nästa vecka åker hälften av bokmakarna på semester, som troligen inte för boken framåt. Men veckan efter det, då smäller de.

Under tiden publicerar vi vad som var ett utkast till det första inlägget, för att ge en vidare beskrivning av projektet.

Bloggtexter

1
Det verkar som att för att få många läsare på sin blogg är det en nödvändighet att visa närbilder på skor, helst sina egna. Men det är kanske inte så noga. Nedan ser du bilder på skor jag inhandlade på Broadway (NYC).

Prologen till historien om vår bok ligger i tanken att skriva ett manifest till kollektivet Fritis. Idén föddes förra vintern, men den tändande gnistan till boken föddes under våren. En bok där vi skulle kunna skriva vad vi tror på. Som start på projektet och inspirationsresa åkte vi på en tågluff in tre veckor. Det kändes som ett rimligt avstamp för två orutinerade författare. Det är allmänt känt att alla rutinerade författare åker på inspirationsresor. Bäst att följa dem i fotspåren.

Med en stor och en mindre väska drog vi en solig dag i Juli ut på en resa som skulle bjuda på det mesta förutom sömn. Tanken med resan var enkel, mycket tid på tåg innebär mycket tid att diskutera idéer och skriva ned tankar. Fyra och ett halv stopp var inplanerade. Prag kom att bli det mest fruktbara stoppet för boken. Vi lyckades bestämma formen för boken och diskuterade igenom vilka områden som vi ska ta upp. Långa filosofiska diskussioner, som inte alltid kändes som om de ledde någonstans. Så här i efterhand känns det som vi fort arbete ut ett ramverk. Men sanningen är den att vi timme efter timme diskuterade detaljerade teoretiska filosofiska resonemang, där det kändes som vi aldrig riktigt enades om något. Efter några dagar hade vi dock tillslut grunden för boken. Vi hade enats om de stora dragen och även visat varandra att vi är rörande överens om dem.

Resten av resan var fantastisk och hetsig på väldigt många vis, men direkt fruktbar för boken är svårt att säga att den var. Vi lärde oss bland annat att italienska tåg inte går i tid, att det finns mycket gamla horsare på en tågstation i Genova mitt i natten, att Paris är en trevlig stad, samt att det inte är omöjligt att surfa.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>